Двайсет и девет годишният акробат Олег Александров от "Большой Московский Цирк", който през 2017 г. по време на репетиция пада от 18 метра и оцелява, ще покаже своя коронен животозастрашаващ номер на 21 март тази година в Русе. Тогава е и първият спектакъл на трупата в България, съобщиха организаторите.

Олег Александров е потомствен дресьор и акробат. Той разказва, че майка му е въздушен акробат, а на манежа стъпил за първи път, когато бил на четири години.

"Большой Московский Цирк" ще покаже за първи път у нас най-новото си двучасово шоу "OFU - Приземяването". След Русе представления ще има на 24 март и на 26 март тази година - съответно в зала "Колодрум" в Пловдив и в арена "Армеец" в София.

Зрителите ще видят на арената голяма летяща чиния, огромен лунапарк, строителен кран, хиподрум, декоративен съветски цирк, Третяковска галерия и лаборатория за изследване на извънземни. Шоуто включва още видео и лазерни ефекти, пищни костюми, авторска музика.

В мащабната продукция участват повече от 100 души - акробати, еквилибристи, фокусници, клоуни и дресьори на животни.

"На арената на цирка ще излязат едни от най-добрите циркови артисти в света - водещи имена на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа", обясняват организаторите.