Възрастен мъж загина при пожар тази нощ в четириетажен жилищен блок в Русе. Други трима души са получили обгазяване. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигнал за инцидента е подаден около 2.40 часа. Огънят лумнал от покрива на кооперацията, намираща се на ул."Петко Каравелов" в града. Веднага на място били изпратени четири екипа на противопожарната служба. От сградата били евакуирани петима души. При гасенето на пожара в едно от таванските помещения е открит загинал възрастен мъж, който по данни на живущите в блока е на 78 години.  Други трима души от кооперацията били откарани за преглед и оказване на медицинска помощ в Университетската болница "Канев" в Русе, предаде БТА.

От лечебното заведение съобщиха, че тримата - мъж и жена на по 64 години и 69-годишна жена, са получили обгазяване. Те са настанени в интензивното отделение за лечение на заболявания с терапевтична насоченост.

При пожара са нанесени щети на покривната конструкция, на домашно имущество и на стени. Работата на огнеборците е продължила и тази сутрин.

Предстоят допълнителни огледи от дежурна оперативна група на МВР. Причините за инцидента се изясняват.