Иван Ениманев е новият главен архитект на община Русе до провеждане на конкурс за заемане на длъжтнстта, съобщиха от кметството.

До момента този пост временно се заемаше от арх.Весела Иванова след напускането на бившия главен архитект Живка Бучуковска.

Ениманев притежава магистърска степен като аграрен инженер в Русенския университет. Дипломира се и като архитект във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

От общинската управа информират, че Иван Ениманев е бил проектант на производствени и на множество еднофамилни и многофамилни жилищни сгради. Част е и от проектантските колективи за основен ремонт, реставрация и възстановяване на религиозни сгради-паметници на културата. Участва в експонирането, социализацията и адаптацията на обекти в националния историко-архитектурен резерват "Никополис ад Иструм".

"Основна мотивация в работата на арх. Ениманев е възраждането на архитектурния облик на "Малката Виена", поддържането на богатото й културно наследство и доближаването му до съвременността", заявяват от кметството в Русе.

Арх. Ениманев има опит на тази длъжност, тъй като преди това беше главен архитект на Община Сливо поле, отбелязва rusemedia.com. Син е на председателя на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев.