Днес от 18 ч. в залата на ул. "Борисова" № 6 ще бъде открита посмъртна изложба и представена монография на русенската художничка Даниела Максимова. Проявата е организирана от семейството ѝ и нейни приятели, съвместно с Дружеството на художниците - Русе и Художествена галерия - Русе.

Приятели, колеги и почитатели на творчеството на Даниела са добре дошли да присъстват на откриването на изложбата.

"Надявам се, тази изложба да докосне всички ценители на изкуството и творбите в нея да вдъхновяват и насърчават младите артисти, които също така страстно и непреклонно да развиват своите таланти и да ги споделят със света", казва синът ѝ Максим Попов.

Даниела Максимова Максимова - Попова е родена през 1964 г. в Русе. Тя започва да рисува в ранно детство и следва своята страст към изкуството през целия си живот.

През 1983 г. завършва художествена гимназия "Илия Петров" в София и през 1992 г. завършва Националната Художествена Академия в София, специалност Графика.

През по голямата част от кариерата си използва живописни техники като периодично се завръща към страстта си към графиката. Картини на Даниела са притежание на Националната Художествена Галерия, Художествена галерия - Русе, Българския Център за Изкуство в Ню Йорк и частни колекции в София, Русе, Виена и Франция. Даниела почина в София на 5 ноември 2017 г.