Изложбата "Съхраненото знание на Европа" е подредена в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе. Експозицията представя енциклопедични издания и речници от края на 19-ти век и средата на 20-ти век от фонда на културната институция. Това съобщиха от областната управа в крайдунавския град, която е организатор на инициативата.

Най-старото издание, представено в изложбата, е "Lexikon The Ellhenikhe", издаден през 1835 година. В експозицията са включени също френски и германски енциклопедични издания, отпечатани между 1866 г. и 1898 година. Представен е също тритомен "Български тълковен речник" от 1899 г. и "Българска енциклопедия" на братя Данчови от 1936 година. Може да бъде видян и "Речник на английския език" от 1922 г., съставен от 2089 страници.

В експозицията са представени и умален формат на испанско-немски, немско-испански, италианско-френски, френско-испански речник, както и речник на чуждите думи в българския език.

Изложбата е част от предвидените събития за популяризиране на Европейското културно наследство по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз през тази година. Експозицията може да бъде разгледана до средата на идния месец.