Пенсионерка от русенско село е дала 6600 лева на телефонни измамници по нова схема, експлоатираща страха от коронавируса, съобщават от полицията в Русе.

Около 10 ч. на домашния телефон на жената вчера се обадил непознат мъж, който се представил за "главен лекар на болницата в Свищов" и казал на пострадалата, че племенникът й е болен от "корона вирус". За целта е необходимо да му се постави животоспасяваща ваксина.

Разговорът продължил с плачещ мъжки глас, който пострадалата оприличила на гласа на племенника си, който й казал, че тя трябва да му помогне.

Разговорът отново продължил с "доктора", който заявил, че трябва спешно да осигури пари, като тя е заявила, че има налични 6600 лв. разговорите с "доктора" продължили повече от два часа, като той накарал пострадалата да опакова 6500 лв. в найлонова торбичка, като отделно да нагласи 100 лв. за шофьора от болницата, който ще дойде на адреса за да ги получи.

Около 13:00 ч. в дома и дошъл непознат мъж и тя му предала нагласените пари, като към момента още разговаряла с "доктора" по телефона.

Впоследствие е разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство и се води разследване.