Тежко остава състоянието на 53-годишния турски шофьор, пострадал при вчерашната катастрофа между два камиона с турска регистрация по пътя Русе - Бяла, в участъка между двата разклона за град Две могили. Това съобщиха от Университетската болница "Канев" в Русе.

Инцидентът стана към 16 часа вчера. Влекач "Рено" с прикачено полуремарке, управляван от 42-годишен шофьор, пътувал от Русе към Бяла, когато навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в идващия тежкотоварен камион "Рено", шофиран от 53-годишен мъж. При удара загина 42-годишният водач. Оцелелият шофьор бе откаран с кола на Спешна помощ в Университетската болница "Канев" в Русе.

От лечебното заведение обясниха днес, че 53-годишният мъж е с различни травми и счупвания. Състоянието му е тежко, като е настанен в интензивното хирургично отделение.

От полицията информираха, че заради тежката катастрофа главният път Русе - Бяла е бил затворен за близо 10 часа. Движението е възстановено към 2.00 часа тази нощ. През този период за леките автомобили са организирани обходни маршрути.

Причините за инцидента се изясняват.