Районната колегия на Българския лекарски съюз в Русе отличи седем лекари от региона с плакет "Медик на годината". Това са д-р Наско Тютюнджиев - специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия от УМБАЛ "Медика", ортопедът Боян Валентинов от УМБАЛ "Канев", д-р Петя Петрова - специалист по нефрология в болницата в град Бяла, д-р Катерина Генова - специалист по медицинска онкология и вътрешни болести в Комплексния онкологичен център в Русе, д-р Николай Ненов - ортопед в "ДКЦ-1", Сергей Димитров- общопрактикуващ лекар в град Мартен, и Десислава Пейчева - психиатър в Центъра за психично здраве в Русе.

Председателят на РК на БЛС д-р Цветан Райчинов каза, че отличените са едни от най-добрите лекари, хора, които вършат съвестно своята работа и на които може да се разчита.

По думите му в региона не се наблюдава драстичен недостиг на лекари. Според него е много радостно, че има млади хора, които работят и специализират в лечебните заведения в Русе.

Райчинов каза още, че един от основните проблеми в сферата на здравеопазването в България е свързан с ниското заплащане и с начина на заплащане.