Шестима сирийски граждани на възраст между 12 и 39 години бяха заловени от гранична полиция на ГКПП Гюргево-Русе при опит да влязат нелегално в Румъния, скрити в камион с хладилници, пътуващ от Турция към Полша, предаде агенция Аджерпрес.

Териториалният инспекторат на румънската гранична полиция в Гюргево посочи в днешно съобщение, че мигрантите са заловени в края на миналата седмица в камион със словенска регистрация, управляван от турски гражданин. При проверката на камиона полицаите установили, че осигурителният шнур на полуремаркето е скъсан и хванат с игла, след което предприели допълнителна проверка. В товарното отделение били намерени шестима мъже - четирима възрастни и двама непълнолетни, без документи за самоличност. Разследването установило, че става дума за сирийски граждани, на възраст между 12 и 39 години, които заявили, че са се качили в камиона без знанието на шофьора, с цел да достигнат Германия.

Нелегалните мигранти са били поети от българските власти за по-нататъшно разследване и налагане на предвидените от закона мерки съгласно румънско-българския протокол за съвместен граничен контрол.