Оставиха в ареста фалшификатор на банкноти в Русе. Обвиняемият Д.Д. пуснал в обръщение 2 банкноти по 1000 швейцарски франка, съобщават от Окръжен съд - Русе. В момента обвиняемият е с мярка за неотклонение задържане под стража.

С постановление от 12 декември 2020 г. прокуратурата му е повдигнала обвинение и за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у касиер в обменно бюро, че предоставя за обмен истински парични знаци, като по този начин причинил вреда в размер на 3400 лв. За престъплението в НК е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Съдът счита, че в хода на досъдебното производство са били събрани доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение, че Д. Д. е осъществил деянията, за които са му повдигнати обвинения.

Мъжът има и друга присъда преди време за същите по вид престъпления и поради тази причина има реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не е задържан. Влошеното му здравословно състояние, според съда, не е основание за вземането на по-лека мярка за неотклонение, тъй като и задържан за него се полагат съответните медицински грижи.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.