Шест града в страната достигнаха най-високите температури за деня  -  25 градуса.  Това Русе, Разград, Велико Търново, Ловеч, Шумен и Добрич, съобщиха от Националния  институт по метеорология и хидрология. Най-ниските температури са измерени по Черноморието.

Тази седмица температурите са малко по-високи от обичайните, но не са екстремни и рекордни, отчетат от НИМХ.

Все пак в Русе и Силистра счупиха температурен рекорд. Максимална температура от 25 градуса на сянка е измерена този следобед в Русе, което е рекорд за тази дата, съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град. От там обясниха, че статистика се води от 1961 г. насам. Досега най-топло на 8 март е било през 2002 г., когато термометрите са отчели 24,5 градуса. Най-студено на този ден е било през 1987 г. - минус 9,8 градуса.

Температурен рекорд е регистриран днес и за Силистра в следобeдните часове - 24.3 градуса, съобщиха от Метеорологичната обсерватория в града. В 14.00 ч. температурата беше 24 градуса.

Според статистиката на обсерваторията това са температурни рекорди за датата 8 март. Най-високата температура за повече от четири десетилетия е измерена на 8 март 1975 година - 22.4 градуса.

От НИМХ очакват по-значителни временни увеличения на облачността и понижение на температурите в събота и неделя. По-чувствителна промяна на времето ще има през другата седмица. Във вторник се очаква по-значително понижаване на температурите, като тогава ще има и валежи.