Жителите в района на блоковете "Енергетик 1" и "Енергетик 2" в русенския квартал "Здравец Изток" се оплакват от огромни думи в настилката, поради което колите им са постоянно в ремонт.

"Може би от 2-3 години инфраструктурата е много лоша. Хората се оплакват, че си начупват автомобилите. Една жена с количка как може да се придвижва. Много грозна е гледката, а нашият квартал по принцип си е красив зелен квартал", споделя Пламен Левенски пред БНТ.

Движението в района е все по-натоварено заради болницата и търговския център, които са наблизо. В квартала никой не помни кога за последно е извършван ремонт на асфалтовата настилка.

От Община Русе коментираха, че вече има изготвен проект и е обявена обществена поръчка за цялостен ремонт на района. За него са заделени 360 хил. лв. Очакванията са той да започне през август.

"Предвижда се осветление, поставяне на устройства за регламентиран достъп, подмяна на бордюри, водоотвеждане и преасфалтиране. Според мен за 2-3 месеца това може да бъде изпълнено без проблем. Стига да има добро време за това, като атмосферни условия", казва Магдалина Илиева, зам.-кмет по "Устройство на територията" на Община Русе.

За облагородяване и на други райони в града за тази година са предвидени още 1 800 000 лв.