Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 35-годишния Межднун К., обвинен за убийството на братовчед си Шахин К. (на 37 години). Определението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Престъплението е извършено на 2 ноември тази година в русенското село Сваленик. Сигналът е подаден в 22,23 часа. Шахин К. бил убит в дома си, където през последните месеци съжителствал с жената, от която обвиняемият има две деца.

Межднун К. е задържан часове след престъплението в къщата, където живеел. Пред съда днес той заяви, че не е агресивен човек. По думите му не искал да убива братовчед си, който пръв го нападнал.

Адвокатът на Межднун К. поиска съдът да наложи по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест". По думите на защитника обвиняемият не е осъждан, имал постоянна работа и нямал намерение да се укрива, тъй като след престъплението бил открит в дома си.

Според прокурора има опасност Межднун К. да извърши друго престъпление. Преди убийството той проявил агресия и към жена си, която е свидетел на престъплението.

Ако бъде признат за виновен, 35-годишният мъж може да получи от 10 до 20 години затвор.

Хора от селото разказват, че убийството е извършено заради любов и изневяра, пише akcent.bg. Межднун работел като пазач в местна фирма. Преди месец, прибирайки се от нощна смяна, заварил у дома си братовчед си и жена си голи в кревата. Тогава той ги снимал, а след качил снимките на във фейсбук. Жената работела в детската градина в селото. Тя веднага го напуснала и заживяла с вече братовчеда на мъжа си, като оставила децата при баща им. Измаменият съпруг започнал да подготвя документи за развод. Не е ясно защо е решил, но отишъл в дома, където жена му вече се установила и започнал да я бие. След като се показал и новият й партньор, боят се прехвърлил върху него, който се оказал смъртоносен.