Община Русе отправя призив към всички родители, при възможност от тяхна страна, децата от яслите и детските градини да си останат вкъщи до 30 ноември.

Причината е усложнената епидемична обстановка. Децата, записани за задължително предучилищно образование от трета и четвърта група в детска градина и подготвителните групи в училище на територията на община Русе, попадаща в червената зона, съобразно критериите на Министерството на здравеопазването за усложнена епидемична обстановка, в период до края на седмицата ще могат да отсъстват по желание на родителя след писмено уведомяване на директора.

По данни на Регионалната здравна инспекция, за последните 24 часа в областта и по-конкретно в община Русе, са регистрирани два нови случая на COVID-19, като те са оставени под домашна изолация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 81 души, което означава, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 1302-ма.

Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията досега станаха 88, от които 48 мъже и 40 жени на възраст между 39 и 91 години.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе станаха 3113, като активните случаи към момента са 1723.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието областта се нарежда на 20 място по заболеваемост в страната.

На равно с Русенско е област Силистра. С един заболял е област Кърджали, а в Хасково няма нито един нов случай.