Анатоли Станев е новият областен управител на Русе, номиран от квотата на "Има такъв народ". Днес се проведе официалната церемония по приемственост, на която досегашният областен управител Борислав Българинов поздрав своя колега.

Той заяви още, че през последните месеци са започнати ключови проекти за развитието на областта. Надява се Анатоли Станев и неговият екип да ги завършат докрай.

От своя страна новопостъпилият областен управител увери, че идва в областната управа с желание за приемственост.

"Имaл cъм възмoжнocт дa ce yбeдя ĸaтo диpeĸтop нa PИOCB и чacт oт дъpжaвнaтa aдминиcтpaция, чe eĸипът e мнoгo дoбъp. Изĸлючитeлнo cъм блaгoдapeн нa г-н Бългapинoв зa зaявeнoтo нaмepeниe зa пpoдължaвaщa ĸoмyниĸaция. Paзчитaйтe, чe щe бъдaт пpoдължeни вcичĸи нaчинaния, зaщoтo тe ca в пoлзa нa oблacттa. Щe бъдa c пoдaдeнa pъĸa ĸъм opгaнитe нa мecтнaтa влacт ĸaĸтo в Pyce, тaĸa и в ocтaнaлитe oбщини, и cъм cигypeн, чe щe paбoтим дoбpe и щe cpeщнeм paзбиpaнe и oбщи нaмepeния", ĸaзa Aнaтoли Cтaнeв.

 А атаките на екоактивисти срещу неговото назначение като областен управител на Русе, той коментира така:

"Опитвам се да имам диалог с тях от година и пет месеца. Аз се гордея с това, което съм свършил като директор на РИОСВ, и оценката на работата е видна от действията. Докато се премълчават факти, които са в полза на екологията на града и областта, а пък се преекспонират други, не знам колко бих могъл да коментирам. Всеки знае методите, по които работи, но считам, че едни хора, които имат претенции за висока гражданска позиция, трябва да го направят смислено и обосновано."

Все още не е ясно кой ще е новият заместник областен управител на Русе.

По-рано две отворени писма - "за" и "против", разделиха гражданите по въпроса дали директорът на РИОСВ - Русе Анатоли Станев има качествата да бъде новият областен управител на крайдунавския град.

От ИТН - Русе излязоха с позиция за категоричната си подкрепа на тази номинация, а депутати от ПП - Русе заявиха, че не могат да коментират кандидатурата, тъй като предложението не е тяхно, а на ИТН.