На 20 ноември, вторник ще бъде открита официално ледената пързалка в Русе. Церемонията ще започне в 18:00 часа. В програмата ще бъдат включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от клуб "Ледени искри" град София. За първи път в България ще бъде показано и светлинно шоу на кънки от артистите на спортен клуб "Дивинитас".

Ледената пързалка е разположена на пл. "Света Троица" пред Държавна опера - Русе и ще допълва празничната атмосфера на Коледно-Новогодишните празници. Пързалката е с площ 450 кв. м. Доставена е на Община Русе от фирма "Парк - спорт - консулт" ЕООД, партньор на австрийската фирма "AST Eis und Solartechnik GmbH" - най-големият производител на ледени пързалки.

Работното време на пързалката ще бъде от 10:00 до 22:00 часа, всеки ден. На разположение на гостите й са общо 200 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер, готови за експлоатация.Цената на входен билет за възрастни е 5 лв. на час, а за ученици 3 лв. за час.

Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни 56 лв. Цената за групови посещения до 6 души, включваща входен билет и наем на кънки, е 5 лв. на час на посетител.

За начинаещите кънкьори са предвидени обучителни тренажори под формата на пингвинчета и мечета, които ще се предоставят напълно безплатно. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип, който при необходимост ще окаже първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.

Функционирането на пързалката ще бъде съпътствано и от развлекателна програма, атракции и много изненади, които ще допълват празничното настроение.