Канцлерът на Германия Ангела Меркел, която е и Доктор хонорис кауза на Русенския университет, е изпратила поздравително писмо до ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев по повод на неговата 60-годишнина. Това съобщават от висшето училище.

"Най-сърдечно ви поздравявам по повод навършването на вашата 60-та годишнина! Обичайно е, към хубавите пожелания, отправяни към юбиляра, да му се пожелава и щастие. Щастието не може да се представи като една излята в матрица форма, то се състои от множество "камъчета", представящи щастливи моменти, които всеки човек съхранява в своите спомени от жизнения си път. Този, който влага истинско изкуство в направляването на живота си, съумява да събере тези мозаични камъчета в една картина, предизвикваща радост и възхита. Бъдете вие един майстор в това изкуство. Аз с удоволствие използвам случая, да ви изкажа своето признание за постигнатото от вас и да ви пожелая за в бъдеще всичко хубаво и най-вече щастие, здраве и успехи!", пишело в поздравителното писмо, съобщават от висшето училище.

От университета допълват, че това е поредно писмо в кореспонденцията, започнала през 2008 г., между ректора на проф. Христо Белоев и канцлера на Германия Ангела Меркел.