Временните базари за продажба на коледни елхи, щандовете за дегустация на скара и пелин, и на пакетирани захарни и шоколадови изделия ще отворят на 3 декември.

На 10 места в града ще има обособени зони за продажба на коледни елхи, съобщава Арена Медиа. Два пункта до Халите, пред Гимназията по корабостроене, на площад "Възрожденски", пред блок "Олимп" и на улица "Зорница" в квартал "Чародейка". Коледни дръвчета ще се продават и срещу централния вход на пазара, пред Вазата в младежкия парк и по улица "Борисова" в пресечките с улиците "Братя Симеонови" и "Николай Здравков".

Пред няколко заведения и магазини за хранителни стоки ще има щандове със скара, пелин, шоколадови изделия и плодове. Търговската дейност на открито ще бъде разрешена до 7 януари 2019 година, заявления за нея могат да се подават от 22 ноември в Центъра за информационно и административно обслужване. В началото на декември ще бъдат запалени светлините и на Коледната елха и ще бъде даден стартът на Коледно-новогодишния фестивал.