За "километрични опашки на излизане от страната през митница Гюргево" пишат днес румънските вестници "Адевърул" и "Ромъния либера". Вестниците съобщават, че на митница Гюргево опашката е над 15 километра. Според румънските власти вината е на българската страна, която не успява да обработи данните.

Като се има предвид образуването на големи колони от автомобили на граничния пункт Гюргево-Русе, поради факта, че българските гранични власти нямат капацитет за обработване, адаптиран към обема на трафика, Националната компания за управление на пътната инфраструктура взе решение за разкриване на две допълнителни ленти към съществуващите две, се казва в прессъобщение на компанията.

За облекчаване на трафика на границата между Румъния и България Националната компания за управление на пътната инфраструктура работи от снощи на максимален капацитет с отворените четири ленти. В зоната на граничния румънско-български пункт се е образувала опашка от близо 15 км и времето за чакане на границата се е увеличило, посочват румънските представители, цитирани от "Адевърул".