Искане Валентин Ангелов, който е обвинен в убийството на Алекс Ангелов от Бяла, да бъде подложен на тест с детектор на лъжата повдигнаха днес близки и съученици на 18-годишния младеж. Те издигнаха транспаранти с надпис "За справедлива присъда за убийството на Алекс!".

Днес в Русенския окръжен съд е поредното дело срещу 32-годишния Валентин, който е обвинен в умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди на 8 юли 2017 г. Близките на младежа се съмняват, че Маринов не е извършителят и че прикрива истинския убиец, който му е роднина, предаде tvn.bg.

"Искаме справедлив процес за Алекс. Когато има престъпление, искаме да има наказание. Защото няма ли наказание, ще продължава да има нещастни семейства", заявиха събралите се пред съда.

"Ако така безнаказано се извършват убийства, на всеки детето можеше да бъде там. Така чуваме, че не е този убиецът, че този човек не е излизал от къщи, че всичко е нагласено. Притесняваме се, че убиецът е, може би, на свобода", каза пред БНТ Силвия Панайотова, леля на Алекс.

На последното заседание адвокат Венцислав Великов, защитник на Маринов, оспори прокурорското обвинение, тъй като, по думите му, не отговаря на доказателствата на делото и поиска то да бъде преквалифицирано по чл. 124 от НК - за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, наказанието по който е от 3 до 12 години лишаване от свобода.

Инцидентът стана на 8 юли 2017 г. сутринта, в близост до заведение в град Бяла. Валентин поискал от Алекс цигара и след като той му отказал, го ударил с бутилка, при което 18-годишният младеж паднал на земята. При падането получил черепно-мозъчна травма. Откаран е в Университетската болница в Русе в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс почина на 15 юли 2017 година.