Две пешеходки пострадаха при пътни инциденти в Русе, съобщиха от полицията. 

Първият случай е от 20 ноември сутринта. Той е станал на бул. "Цар Освободител", в района на разделителна ивица на кръстовището с ул. "Панайот Хитов". Лек автомобил Дачия "Логан“ с русенска регистрация е нарушил правилата за предимство и се стигнало до злополуката.

Зад волана е бил русенец на 61 години.  Пострадала е 49-годишна жена. Тя е  пресичала пътното платно, от ляво надясно на пешеходна пътека. Била е блъсната от колата, която е извършвала маневра за завой.

След преглед в болница, пешеходката е освободена за домашно лечение. Диагнозата й е контузия на таза и дясна колянна става. Пътният инцидент е документиран от екип на сектор „Пътна полиция“ - с причина - отнемане на предимство.

При друг случай - в същия ден, но около 16:10 часа на ул. "Буная", лек автомобил Ситроен "Ксантия“ с русенска регистрация блъска на заден ход пешеходец. Зад волана е мъж на 43 години. Пострадалата е 63-годишна жена. Тя е откарана в болницата и след преглед в Спешното отделение е настанена за лечение с фрактура на лява лакетна става.