По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 15 нови случая на коронавирус, като 13 от тях са от гр. Русе и по един от Две могили и Николово.

Девет от установените случаи са при мъже, а шест при жени. 14 души остават под домашна изолация, а един човек е хоспитализиран, съобщиха от оперативния щаб в Русе.

През вчерашния ден са установени и два нови случая на коронавирусна инфекция в най-голямото русенско училище "Васил Левски". Става дума за двама ученици от първи клас. Те са били поставени под карантина веднага след като е станала ясна положителната проба на тяхната класна ръководителка на 12 октомври.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 529 души, като активните случаи са 124. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 92-ма са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 56, а жените са 68, което в проценти е съответно 45% и 55%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 301 са жените, а мъжете са 228, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 382-ма.