Близо 40 шофьори и пътници ще бъдат санкционирани за нарушения при движение с превозни средства по улиците в Русенско през последните дни, след като зачестиха "традиционните шествия и дрифтове", свързани със завършването на зрелостниците и наближаващите абитуриентски балове. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов обясни, че най-честите нарушения са показване на младежи през прозорците или люковете на коли, сядане на рамките на вратите и изправяне от седалките на мотоциклетите.

Манов обясни, че основна част от нарушителите са установени чрез системата за видеонаблюдение в Русе и успешната съвместна дейност на полицията с общинския отдел "Видеонаблюдение и общинска кабелна мрежа".

След преглед на видеоматериалите се извършват справки на заснетите превозни средства, след което собствениците им са призовавани в сектор "Пътна полиция", където да декларират кой е управлявал автомобила и кои са били возещите се в него. Извършилите се санкционират.