55-годишен мъж е задържан, след като предложил подкуп на служители на Районно управление-Бяла, за да не му пишат акт за нарушение на ЗДВП.

На 17 юли при осъществяване на обход по главен път I-5 (Русе-Велико Търново), в района на км 51+800, екип на полицията е забелязал, че в самото кръгово кръстовище, между изхода за гр. Бяла и този в посока Русе е спряла товарна композиция.

Униформените са установили, че ТИР-ът е с турска регистрация (влекач "Mercedes" с прикачено полуремарке "Krone") и е с вдигната кабина, без пуснати аварийни светлини, и без поставен предупредителен светлоотразителен триъгълник, а водачът (55-годишен турски гражданин) извършвал ремонтни дейности.

Полицаите поискали документите на шофьора и документите на управляваната от него товарна композиция, след което са го поканили до служебния автомобил, за да му съставят акт за извършеното от него нарушение на ЗДВП. Той се приближил до униформената кола, където единият от полицаите вече бил седнал на предната седалка за съставяне на акта с документите на водача.

Тогава 55-годишният мъж хвърлил през отворената предна дясна врата на служебния автомобил една банкнота с номинал от 50 евро и си издърпал документите. За случилото се е сигнализирано в РУ-Бяла.

На място е изпратена дежурна оперативна група, извършен е оглед и е документиран случая. Образувано е бързо производство срещу 55-годишния мъж. Той е задържан от полицаите и с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.