Русенската полиция арестува системен нарушител на пътя, като срещу него е образувано бързо производство за общо пет престъпления, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Случаят е от вчера. Около 15.30 часа на бул. "Гоце Делчев" в Русе полицейски екип засича джип "БМВ-Х5" с русенска регистрация, чийто шофьор бил познайник на униформените, тъй като нямал книжка.

Патрулният наряд подал звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял. Полицаите последвали джипа, като уведомили и други свои дежурни колеги. Така няколко полицейски екипа преследвали джипа, който се движел рисково в града. След това нарушителят се отправил по главния път в посока Варна. Униформените открили джипа в нива в местността Караач. Когато шофьорът видял полицаите, изоставил колата и побягнал, но бил арестуван.

При проверката било установено, че 33-годишният русенец никога не е имал шофьорска книжка, управлявал автомобила в едногодишен срок от наказанието му за управление без необходимия документ. Отделно, регистрационните табели на "БМВ"-то, което не е регистрирано в България, били издадени за друго превозно средство.

Шофьорът бил изпробван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът отчел положителен резултат за канабис и метамфетамин. Издаден му е талон за медицинско изследване, но пред лекар в болницата отказал да даде проби за химически анализ.

Мъжът е задържан за 24 часа, като работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.