Жена загина, след като бе блъсната на пешеходна пътека на бул. Липник в Русе. Инцидентът е станал малко след 12 часа, съобщиха от МВР.

Жената е пресичала булеварда на повдигната пешеходна пътека, обозначена и със знаци, в района на № 121, когато е блъсната от лек автомобил "Опел Астра", зад волана на който бил от 61-годишен мъж.

При удара жената починала на място. Извиканият екип на "Спешна помощ" е констатирал смъртта й. Пробата на водача за алкохол е отрицателна.

Въпреки че пешеходната пътека е повдигната, на нея често стават инциденти с пресичащи пешеходци. Там водачите карат с висока скорост, без да спазват ограниченията, и невинаги спират, за да дадат предимство на пешеходците, отбелязва bTV.

Това е втори тежък инцидент в Русе със загинал пешеходец за изминалото денонощие, след като снощи лек автомобил блъсна мъж на 43 години. Инцидентът е станал в участък с опашка от изчакващи тирове. Според неофициална информация загиналият е слязъл от камиона, за да отиде за кафе. При пресичането на пътя Русе-Силистра е бил пометен от колата. Получил е множество фрактури и травми и е починал в болницата.