Свалят табелите на БМВ-то, управлявано от 10-годишния Асен Маринов в Пещера. Това съобщиха от полицията в Пазарджик.

Преди дни клип, в който се вижда как 10-годишно момче шофира джип БМВ по улиците на Пещера и размахва пистолет, докато управлява мощното возило, предизвика голям интерес.


"Клипът е заснет и качен във фейсбук от дядото на момчето, който е сам е позволил на внука си да седне зад волана. Дядото ще бъде глобен с 300 лева, защото е предоставил колата на малолетно лица, а автомобилът ще бъде дерегистриран", съобщиха още от полицията.

Органите на реда са се самосезирали от видяното и е започнала незабавна проверка. При разследването е установено, че собственик на автомобила е 50-годишният А.Г., дядо на малолетното дете, който многократно е давал на внука си да седне зад волана.

Установена е и собствеността на газовия пистолет, който детето е размахвало на клипа. Той е на бащата на детето и е законно закупен и регистриран.

По случая е сезирана службата Закрила на детето. Проверката е установила, че фамилията на детето разполага с пари и са финансово задоволени.

"Фамилията се е прибрала у нас за празниците. Иначе живеят в Англия. Детето се отглежда при отлични условия и е напълно задоволено. Те са се прибрали отново в Англия", обясниха от Закрила на детето.