Иван Джелев е опериран по повод наднормено тегло и затлъстяване в "Центъра по Метаболитна и бариатрична хирургия" на ВИТА през 2019 година по време на проведения в МБАЛ Вита "Първи Бариатричен симпозиум".

Проф. д-р Пламен Стайков - едно от големите имена в европейската метаболитна и бариатрична хирургия, прави на Иван стомашен байпас чрез лапароскопска операция.

Инженер Джелев е роден през 1961 година и в момента се занимава с поддръжката на мрежите в системата на един от големите мобилни оператори в България. Той винаги е имал проблем с наднорменото тегло. Минал е през десетки диети, спорт и какви ли не начини и прийоми за отслабване. Проблемът при него е бил, че "килограмите бързо се свалят, но ... още по-бързо след това се качват".

снимка: МБАЛ Вита

Днес, около две години по-късно, след операцията във ВИТА, десетилетната битка на Иван с килограмите е спечелена. От впечатляващите 128 килограма вече са останали само 90.

Самият той казва, че не е имал какъвто и да е проблем по време на операцията, както и след това. Благодарение на специалистите от Центъра, които стриктно са го насочвали с прегледи, съвети и изследвания по време на следоперативния период, както и през цялата следваща една година, килограмите са намалявали плавно, а самочувствието и желанието на инж. Джелев за активен и пълноценен живот се е връщало стремително.

Единственият съвет, който той казва, че може да даде на хората със затлъстяване, е " да не чакат организмът да бъде увреден необратимо от диабета, кардиологичните проблеми, сънната апнея или друго сериозно заболяване, а да вземат мерки навреме.

"Хубаво е преди операцията да опитат всички други средства, но ако те не помагат, да не се колебаят да се обърнат към специализираните звена по Метаболитна и бариатрична хирургия. Те помагат да си върнете качеството и вкуса към живота"- твърди пациентът на МБАЛ ВИТА.

* съдържание на МБАЛ ВИТА