Страхотна възможност за студентски стаж през лятото в областта на финансите, архитектурата и строителството предлага една от водещите български компании. Студентите ще могат да се докоснат до бизнеса на ФАНТАСТИКО ГРУП, да го опознаят отвътре и да надградят знанията си от университета. Лятната стажантска програма "ЕКИП БЪДЕЩЕ" ще продължи два месеца - от 18 юли до 16 септември, като участниците ще получават месечно възнаграждение в размер 900 лв. нето, ваучери за пазаруване в супермаркети ФАНТАСТИКО на стойност 80 лв. и клиентска карта за отстъпка във всички обекти на групата - магазини, ресторанти, боулинг зали.

Двама от менторите на студентите ще бъдат инж. Венцислав Кръстев, директор "Капитално строителство" и Емил Котас, финансов експерт, който ръководи дирекция "Контролинг" в компанията. И двамата имат дългогодишен професионален опит, включително в чужбина, както и досег с различни образователни институции.

Емил Котас е преподавал публични финанси, финансов и данъчен контрол и учебно-тренировъчни предприятия в Търговско-банковата гимназия в София. Определя този период от живота си като "страхотен", защото според него "новото поколение деца са съвсем различни - много по-умни и търсещи знания". Ето защо за него е истинско удоволствие да споделя опита си в областта на контролинга: "Ние се занимаваме с анализ на всички видове данни, които генерира компанията. И по-важното - на базата на този анализ, се очертават тенденции за развитието на бизнеса. В България контролинг не се учи, включително и във висшите училища, а нуждата е голяма, защото важна част от контролинга е планирането и бюджетирането в една компания. Това е специалност, която се предава в практиката от хора, които са натрупали опит в чужди компании", споделя Емил Котас.

За по-тясна връзка между бизнеса и образованието работи и инж. Венцислав Кръстев, който е член на "Съвета на настоятелите" на Висшето строително училище "Любен Каравелов": "Моята цел е да насочим младите колеги към практическата част на професията. Нашата наука е точна и изисква много сериозна теоретична подготовка, но липсва практика. Бъдещите колеги трябва да имат възможност да се докоснат до нещата, не само на терена на един строителен обект например, но и да знаят какъв е процесът на менажиране при построяването на една сграда. Те трябва да се срещат и да черпят знания от хора от бизнеса". В момента инж. Кръстев подготвя своя лекция, която ще изнесе пред студентите от ВСУ "Любен Каравелов": "Бих искал да "грабна" вниманието на студентите към професията, искам да запаля искрата, която ще ги накара да я обичат, както аз, професията за тях да е призвание, а не просто работа".

Срокът за подаване на кандидатури за участие в програмата ЕКИП БЪДЕЩЕ е до края на април. За летен стаж в компанията има отворени позиции и в дирекциите "Маркетинг" и "Информационно обслужване". https://www.fantastico.bg/careers/positions


Материалът е предоставен от Фантастико Груп.