Самонаблюдавайте се и не подценявайте оплаквания като често уриниране, трудност при започване, болка и парене, отслабена и неописваща дъга струя, отделяне на урината на капки! Това ще ви препоръча всеки уролог, както и ежегодна профилактика на простатата. Камъни в мехура, инфекции в пикочната система или бъбречно увреждане са само част от евентуалните проблеми, които могат да възникнат в резултат на смущения в уринирането. Най-разпространен обаче е аденомът на простатата, при който се наблюдава разрастване на тъканта на жлезата, натиск върху пикочния мехур и канал и нарушаване на функциите им.

Лечението на увеличената простата е неизбежно и протича по 2 основни линии: медикаментозна терапия или операция на простатата. Когато възможностите за медикаментозно лечение са изчерпани, се препоръчва оперативно. Сред хирургичните опции все по-популярна е лазерната хирургия. Основното й предимство е, че протича безкръвно - без разрези и шевове.

В практиката се използват различни лазерни системи. Спрямо съществуващите максимално усъвършенствана - с най-високи показатели за мощност и прецизност, е Тулиум 200 вата. На разположение и в четирите филиала на ЛЕЙЗЪР МЕД в България и Сърбия.

Как работи? Лазерното влакно, с което е снабдена, е достатъчно тънко, за да може да премине безкръвно през естествените уринарни пътища и бързо да достигне до простатата. При съприкосновение с простатната тъкан то става проводник на мощна светлинна енергия, която изпарява аденома и освобождава безпрепятственото преминаване на урината от пикочния мехур през канала. Към влакното е прикрепена и миникамера, осигуряваща пълна визуализация на извършваната операция на монитор. След интервенцията мъжът отново се радва на силна и непрекъсваща струя на урината, нощните ставания и остатъчна урина постепенно изчезват, постоянният катетър се премахва окончателно.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Резултат от ПСА готов преди прегледа. Важи за ЛЕЙЗЪР МЕД - София.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

Още в ЛЕЙЗЪР МЕД:

Ортопедични болки успешно се повлияват с шокови вълни

Схващания, гонартроза, шипове, тенис/голф лакът, коляно на скачач, ахилес са само част от състоянията. Технологията е базирана на генериране на акустични ударни вълни. Те се отличават с висока амплитуда на енергия и кратка продължителност на импулса, т.е разпространяват се бързо и без да се задържат. Подават се външно, преминават през меките тъкани, достигат костната и хрущялна тъкан като въздействието им е противовъзпалително и обезболяващо.

Само след една процедура. Проникването на вълните стимулира естествения обмен на веществата, подобрява метаболизма и задейства процесите на обновяване на клетките.

При всеки тип болка. Еднакво ефективно се премахва както остра или хронична болка, така и повърхността или дълбочинна без значение от локацията й.

 

* съдържание на Лейзър Мед