Ако в близко бъдеще ви предстои покупка на климатик, трябва да се насочите непременно към някой от инверторните модели. В наши дни, те се предлагат от почти всички марки, а тенденцията е да изместят напълно конвенционалните.

Причината е, че те работят по нова, много по-ефикасна технология, която им позволява да "бият" конвенционалните във всяко едно отношение, без да им дават никакъв шанс да оцелеят като технология.

Инверторният климатик е несъмнено най-енергийно ефективният

Работата на инверторните климатици е приблизително с около 30% по-икономична по отношение консумацията на ел енергия в сравнение с климатиците от конвенционалния тип.

Разликата е в това, че инверторите не включват и изключват постоянно, което спестява именно този момент от тяхната работа, който би консумирал най-много електроенергия.

Вместо това, инверторът "предусеща", че наближава желаната температура и започва постепенно да намалява оборотите си на работа. Това има и още едно предимство - създава усещане за по-тиха, гладка и плавна работа.

Изключително тихи и безшумни по време на работа

Ако сте от тези хора, които са по-чувствителни към силните шумовете в околната среда, определено ще останете много приятно изненадани от инверторните климатици (вижте в Klimatici.bg).

Те са изключително тихи и безшумни, като човек може да забрави напълно, че в стаята има работещ уред, дори и ако е на два метра от климатика, а в стаята няма друг източник на шум.

Това се оценява особено много ако инверторният климатик се използва за охлаждане или отопление в спалнята. Там по правило хората очакват шумът да е минимален и да бъде колкото се може по-тихо.

Поддържат по-комфортна температура

Освен това, че липсата на постоянно включване и изключване ви спестява досадния шум, това е една от причините, поради които инверторните климатици поддържат много по-комфортна температура в стаята.

Те поддържат точно желаните от вас градуси, без да помръдват от зададените параметри. Този тип уреди са считани от експертите за оптимален вариант, особено ако се стремите към създаването на възможно най-комфортна среда.

Единственият недостатък на този тип уреди е, че традиционно все още са малко по-скъпи от конвенционалните климатици, но разликата не толкова голяма, че да си струва да изберете конвенционален уред.


 Рекламен материал.