Деветото издание на eMAG Black Friday в България ще се проведе на 19 ноември. За още по-добро потребителско изживяване, на групово ниво eMAG са инвестирали 4,5 милиона евро в технологии, а в рамките на кампанията клиентите ще могат да се възползват от отстъпки за над 1,5 милиона броя продукти предлагани от eMAG и Marketplace търговците на платформата. Компанията очаква тазгодишния им Black Friday да бъде най-голямото събитие в историята й в България.

През последната година значителен брой нови клиенти направиха първата си поръчка онлайн, а тези, които вече бяха използвали този канал, разнообразиха пазарската си количка с продукти от нови категории и все по-често предпочитат картови плащания, като предвижданията са този Black Friday кобрандираната кредитна карта на eMAG да се използва още повече.

Клиентите очакват Black Friday, за да намерят подходящата оферта за продуктите, от които се нуждаят. Сред най-желаните категории са малките електроуреди, както и телевизори, дрехи и обувки, мобилни телефони и стоките за дома и декора, според проучване, проведено през м. октомври от Kantar*. Заедно с това, 96,9% от българите, живеещи в градски райони, са чували за Black Friday, а над 20% от заявилите интерес да пазаруват по време на кампанията възнамеряват да отделят над 500 лв. за това.

снимка: eMAG

"На eMAG Black Friday имате възможност да спестите средства за продукти, от които се нуждаете, или просто за такива, които ви харесват. Това е един от най-добрите моменти за покупки - ние и Marketplace търговците се подготвяме още от лятото и сме съсредоточили усилията си в един ден: eMAG Black Friday, 19 ноември. Направени са сериозни инвестиции в нов склад, технологии и шоурум мрежата ни, за да дадем възможност на хората да се насладят на добро изживяване с електронната търговия", каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

Подготовката за събитието

Както всяка година, Black Friday е внимателно планиран и eMAG са закупили стоковата наличност навреме. За това допринесоха и направените през последните години инвестиции в разширяване на складовете на компанията на групово ниво, които в момента са с обща площ от 250 000 кв. м., колкото 35 футболни игрища, осигуряващи необходимото пространство за поддържане на допълнителната стокова наличност, осигурена по-рано от обикновено в подготовка за Black Friday. Освен това на групово ниво eMAG са инвестирали 4,5 милиона евро в технологии, от които 2,3 милиона за закупуване на нови сървъри.

Доставка на поръчките до 4 декември

За да доставят всички Black Friday поръчки до 4 декември 2021 г., eMAG от дружеството майка са увеличили броя на служителите си с 600 души в складовете и в зоната за обслужване на клиенти. Потребителите ще могат да изберат доставка до едно от над 3000 места за получаване в цялата страна (куриерски офиси, клоновете на Български пощи), да вземат поръчките си от един от трите нови шоурума на компанията у нас или те да бъдат доставени с куриер.

Специални оферти

Както обикновено, по време на eMAG Black Friday ще има голямо разнообразие от специални предложения, които се предлагат ексклузивно за кампанията от Marketplace търговци на платформата. Сред тях са изцяло организирани посещения на спортни събития като мачове от Английската висша лига (Barclays Premier League), Серия А в Италия и Формула 1; Нова година в Египет, Занзибар или Турция; селекция от над 15 автомобила и мотоциклета, всички налични на склад, като най-голямата Black Friday отстъпка, от 22 000 евро, е за електрическия модел Nissan Leaf. Ще има също оферти за апартаменти, за козметични и медицински услуги с над 30% Black Friday отстъпка, ваучери за гориво и първокласни марки алкохол - сред тях комплект колекционерско вино Biondi Santi Brunello di Montalcino Vertical Collection 2011-2006-1995, 3 бр. х 750 мл на специална Black Friday цена от 2 430 лв.

Ето и първите продукти от офертата на eMAG за Black Friday**:

*Националното представително проучване е проведено от Kantar Румъния по поръчка на eMAG сред 1008 респонденти на възраст между 18 и 55 години, живеещи в цялата страна, в периода 19-31 октомври 2021 г.

**При отваряне на линковете към Black Friday продуктите, изброени в този материал, ще се виждат актуалните им цени за периода преди кампанията. Посочените Black Friday цени ще са видни и актуални, започвайки на 19.11.2021 г. след началото на кампанията до нейния край или до изчерпване на наличните количества.

 

* съдържание на eMag