Това съобщи самият д-р Ненков пред Дир.бг.

Той бе част от екипа на ген. Николай Петров заедно с Лидия Нейчева и през 2013 г., по времето на служебния премиер Марин Райков.

Година по-късно, след оставката на Пламен Орешарски, от лятото до есента на 2014 г., д-р Ненков бе служебен министър на здравеопазването в кабинета на Георги Близнашки, когато се стигна до криза заради липсваща шествалентна ваксина за бебета.

Това се случи, след като здравното ведомство прекрати процедурата за доставката й, тъй като се оказа, че фирмата, спечелила конкурса, може да осигури ваксина във форма, която не е указана в Позитивния лекарствен списък.

Д-р Ненков получи разрешение от Министерски съвет да проведе процедура на договаряне без обявление за доставка на ваксината.

Той е роден в София на 15 март 1969 г. През 1995 г. завършва висше образование във ВМИ-София, като специализира анестезиология и интензивно лечение.

От 2009 г. е координатор по донорство и началник отделение в Клиниката по анестезиология, реаниматология и интензивно лечение във ВМА. Д-р Ненков е женен, има дъщеря, а съпругата му д-р Даниела Гълъбова е анестезиолог в "Пирогов".