Не се страхувам, защото затягаме контрола. Явно сме засегнали интереси, за да има подобна акция. Това обяви пред Dir.bg заместник-министърът на транспорта Ангел Попов, след като по-рано днес недоволните граждани се опитаха да извършат негов граждански арест. "Опитахме да извършим граждански арест на лицето, което е отговорно за смъртта на стотици български граждани по улиците", казаха възмутените хора. 

"Много хора сме засегнали, защото затягаме нещата. Това е истината. В последно време провеждаме много ефективни акции с НАП и икономическа полиция. Резултатите са много добри. Имахме акция срещу пунктовете за технически преглед. 350 пункта вече са под особен надзор. При тази дейност регистрирахме неотчетени прегледи за 19 млн. лева. През един пункт са минали 24 000 коли, а той е отчел само 1000... Това какво е", коментира Ангел Попов.

Той призова също така протестиращите да се организират и да пускат сигнали. "Призовавам недоволните хора за диалог. Те твърдят, че имат сигнали за нередности. Нека дойдат с тях. На срещата ще присъстват и службите, така че веднага ще им ги предам. Нека пускат сигнали", каза Попов.

Припомняме, че по-рано днес седем души, поддръжници на гладувалия повече от 2 месеца Николай Колев-Босия, атакуваха Министерството на транспорта. Недоволните се опитаха да извършат граждански арест на зам.-министър Ангел Попов. Охраната се е задействала, извикана е и полиция.

Освен за зам.-министър Ангел Попов, недоволните настояват и за арести за ръководството на ИА "Автомобилна администрация".