Народното събрание избра Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" за председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Той заема мястото на Емил Димитров, известен като Ревизоро, който вчера беше избран за министър на околната среда и водите.

В същото време Ангелов беше освободен от парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина.

До рокадите се стигна след като покрай кризата с водата в Перник бе арестуван предшественика на Емил Димитров - вече бившият министър на МОСВ Нено Димов. Той е обвинен за умишлена безстопанственост, довела до сушата в Перник. 

В сряда Народното събрание освободи от поста Димов, който подаде оставка.

Предложението на ВМРО поста да се заеме от Емил Димитров бе подкрепено от депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти". От "Воля" обявиха, че няма да участват в гласуването. Така със 111 гласа "за", 96 - "против" и нито един въздържал се Ревизоро седна в овакантеното министерско кресло. 

"През целия си живот съм бил държавен служител, работил съм за всички правителства. Работил съм за всички вас. Голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло. Никой друг освен премиера, не може да реши проблема в Перник", коментира Емил Димитров след избора. 

Във връзка с водната криза в миньорския град, Димитров посочи, че е трудно навсякъде бизнесът да има собствен сондаж и подчерта, че гражданите трябва да са с предимство.

"Трябва да решим проблема, сигурен съм, че с експертите, които имаме на място в Перник, ще се реши въпросът, но трябва да се справим с последствията, каза още новият министър.

По думите му той ще делегира отговорности за всички и ще търси персонална отговорност.

"Надявам се да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да съм метла, каквато и да било - синя, червена, жълта. Искам мандатът ми да мине нормално и да има резултати", допълни Ревизоро.