Социалистът Янаки Стоилов е заразен с коронавирус, съобщи bTV. Случаят е открит след Пленума на партията, който се проведе миналата събота. Стоилов е член на Националния съвет на партията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е уведомила с официално писмо всички членове на партията. На 13 юни социалистите се събраха, за да решат кога да изборът на лидер.

Нинова умолява другарите, който почувства симптоми на заболяването, веднага да потърси помощ.

Зам.-шефът на партията Кирил Добрев пък е разпратил информация, че в понеделник на всички членове на Националния съвет ще бъде направен безплатен тест за вируса.

Миналата седмица след тежките разправии на Пленума вътрешната опозиция успя да бламира Нинова и да изтегли по-рано прекия избор на лидер и партийния конгрес.

"Добре съм, състоянието ми се нормализирa" - разказа пред "24 часа" Янаки Стоилов от БСП.

Всичко започнало във вторник през нощта, когато Стоилов вдигнал висока температура, която се задържала два дни.

Социалистът потърсил лекарска помощ и бил приет във ВМА, където изследването му дало положителен резултат за COVID-19 и бил оставен за лечение в болницата. Вече съм добре, не се чувствам по-различно от нормалното си състояние, но лекарите ми обясниха, че трябва да остана още известно време в болницата, за да се образуват антитела в организма ми, което ще е признак, че съм преборил болестта, разказа Стоилов.

И дори прояви типичното си чувство за хумор, обяснявайки, че прогресивните хора са тези, които изпитват всичко ново. Дано обществената обстановка да не е така токсична. Трябваше по-внимателно да се минава през отделните фази на пандемията, а ние - от строги мерки рязко се отпуснаха нещата, коментира Стоилов.