Партия "Воля" изпрати отворено писмо до институциите, в което настоява да бъде осигурено нормалното придвижване на гражданите предвид протестите, съобщи партийният пресцентър по повод барикадите на трите ключови кръстовища в София - на Орлов мост, до ректората на СУ и пред Министерски съвет.

От партията на Веселин Марешки определят случващото се по кръстовищата и блокадите им като "пълна анархия" и "недопустимо в една демократична държава".

И припомнят, че още на 31 юли са призовали органите на реда да защитят правата на милионите граждани, които искат да се придвижват нормално в големите градове.

"Всеки ден те недоволстват от гаврата с техните права.

Всички проучвания сочат, че по-големият процент българи са против хаоса, който виждаме! Но повечето медии вървят с камери след тези, които блокират, без да дават думата на останалите да изразят и те своето мнение. Нито един от политиците не се осмелява да се противопостави на тази анархия, която съсипва живота и бизнеса на милиони граждани. Настояваме институциите да изпълнят законовите си задължения и да осигурят нормалното придвижване!", пише още в писмото.

В него от "Воля" предупреждават, че:

"Протестите вече се превърнаха във война срещу обикновените граждани. А това означава, че целта им е съвсем друга. Скоро недоволството на хората заради блокадите ще ескалира и последиците може да са крайно опасни за гражданския мир в страната!".