"Воля" сезира прокуратурата за сигнал за рекет над държавен служител, съобщиха от партията на Веселин Марешки.

Това се случва, след като по-рано днес лидерът на формацията и зам.-председател на парламента обвини депутата от ВМРО Александър Сиди, че чрез друг човек е поискал подкуп в размер на 10 000 лева от бившия вече шеф на Байсейнова дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Самият Сиди категорично отрече това и се закани да съди Марешки за клевета.

Малко по-късно от партията заявиха:

"ПП "Воля" сезира прокуратурата по сигнал на инж. Георги Семерджиев, който в свое писмо до МОСВ още през юни 2017 г. описва как, за да запази поста си на директор на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив, е бил рекетиран от народен представител от ВМРО. "Воля" настоява прокуратурата да изпълни задълженията си и да направи проверка по случая. В писмото си до главния прокурор Сотир Цацаров партията пита и дали прокуратурата се е самосезирала и ако да, какви са резултатите от проверката във връзка с изказванията на бившия зам.-председател на ВМРО Костадин Костадинов, който публично обвини вицепремиера Каракачанов през октомври 2018 г., че е "архитект на престъпна схема".

Лидерът на партия "Възраждане" обвини военния министър, че неговата партия е замесена в търговията с българско гражданство, от която се издържала. Каракачанов категорично отрече.