Парламентарната група на "Воля-Българските родолюбци" вероятно ще подкрепи Данаил Кирилов за министър на правосъдието. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

По-рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви номинацията на председателя на правната комисия за поста на министър на правосъдието след оставката на Цецка Цачева.

От началото на мандата си казахме, че ГЕРБ и Борисов са спечелили доверието на българските избиратели, имат право да си назначават когото искат за министър, но след това носят отговорността за тези назначения, най-вече за техните действия, посочи Марешки. По думите му, "Воля" не може да кадрува в Министерския съвет и авансово да каже дали някой е добър или лош на министерска позиция.

По казуса с председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев Марешки коментира, че всички български граждани, без значение от позицията, която заемат, би трябвало да са равни пред закона. Така че поощряваме всеки един, за когото има съмнения, да бъде проверяван, в крайна сметка всеки е невинен до доказване на противното, допълни лидерът на "Воля".