Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от "Фокус", и допълни, че усеща с политическия си инстинкт раздвижване сред кръговете, които са най-виновни за грабежа на България.

По думите на Сидеров няма да помогнат "нито вотовете на недоверие, нито скритите удари с кинжал отдясно от Костов". "Атака" е гарант, че срив няма да се случи, а останалото зависи от ГЕРБ, който народът избра да управлява, но е необходима нова икономическа философия, допълни Сидеров.

Според него премиерът трябва да се вслушва в исканията на хората, защото те са гласували доверие на ГЕРБ и "Атака", защото те не са участвали в грабежа на България. "Мнението на повечето хора е, че в България могат да се намерят пари за тези дейности, които трябва да се подсигурят", коментира Сидеров.

Според него не може с ниски данъци и с ниска събираемост на данъците да се поддържат фондове. Необходимо е държавата да влезе в необходими сфери на икономиката и да печели от това, каза Сидеров. По думите му - страната ни би могла да печели от електроенергията. Според него 380 млн.лв. не е изплатило едно от електроразпределителните дружества на българската държава като дивиденти.
Ако не си изпълняват задълженията, прекратяване на договора и вън, заяви той.

"Трябва да направим нещо радикално ново. Оставете "Атака". Имате подкрепата на всички български граждани. Имайте смелостта. Имайте куража. Зад вас е целият български народ", каза Волен Сидеров на присъстващия в залата министър-председател Бойко Борисов.

По-късно в кулоарите на Народното събрание Волен Сидеров заяви, че би посъветвал опозицията да изтегли вота на недоверие, цитиран от Агенция КРОСС. Той подчерта, че министърът на здравеопазването е бил сменен с цената на политически дискомфорт в ГЕРБ. Ако опозицията не изтегли внесения вот, според Сидеров тя иска да напомни за себе си.