Сидеров уточни, че лично той има възможност и нагласа да присъства на извънредно заседание на парламента. Ден преди това парламентарната група щяла да обсъди позицията си, но той вече обяви своята - че актуализацията на бюджета е техническа необходимост и не вижда причина тя да бъде подлагана на вето.

Така Сидеров потвърди очакванията, че партията му отново ще подкрепи БСП и ДПС.

Именно от гласовете на "Атака" зависи дали ветото ще бъде преодоляно. Нужни са 121 гласа, като този път ще трябва да гласуват двама от националистите, а не само един, както беше при сформирането на кабинета.

Причината е, че сега депутатите от БСП и ДПС са 119, а не 120, тъй като Делян Пеевски не може да даде своя вот. Все още се очаква решение на Конституционния съд дали той може да остане народен представител, след като се закле като директор на ДАНС. 

Все пак Сидеров изтъкна, че в "Атака" обсъждат демократично проблемите с участието на всички народни представители, а младите са поощрявани да изразяват публично своето мнение.

"Всеки от групата обаче има възможност и да се изказва и да гласува по съвест, аз не съм като Бойко Борисов да се отъждествявам с партията. Впрочем, може, ако се разберем с колегите, и да не влизам, след като толкова много плаша Борисов", заяви още Сидеров, цитиран от местния сайт "ЯмболСвят".

По-рано лидерът на ГЕРБ коментира, че извънредното заседание се бави, защото БСП и ДПС още не са се спазарили със Сидеров.

Председателят на парламента Михаил Миков пък каза, че засега няма яснота кога ще свика заседанието, защото чакал отговор от парламентарните групи кога ще бъде най-удобно. Очаква се това да стане в края на седмицата, защото преди това актуализацията на бюждета трябва да мине през парламентарните комисии.

За Турция и президента

Волен Сидеров заяви още, че от от "Атака" са силно обезпокоени от неофициалното посещение на вицепремиера на Турция Бекир Боздаг в България. 

Искаме да се провери също дали не е държавна измяна срещата на президента с него и с подсъдими имами", каза Сидеров и допълни, че партията е готова да започне процедура по отзоваването на Росен Плевнелиев.  

Преди дни държавният глава участва в тържествената вечеря по случай Рамазан Байрам, организирана в Пловдив с участието на Главното мюфтийство. След нея избухна скандал, защото и от "Дондуков 2", и от мюфтийството отрекоха да са разпореждали да не бъдат допускани български медии.

Оказа се, че на срещата са присъствали и имами, подсъдими по делото за разпространение на радикален ислям, което се води в Пазарджик.