Защо помагаш на ДПС да се върне във властта? Това е моят въпрос към Валери Симеонов. С атаките към ВМРО и "Атака" той прави това, всъщност сече клона, на който седи. Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ Волен Сидеров в коментара си за разногласията в коалицията.

За да го прави, човек трябва да има два варианта - или си самоубиец, или искаш да се прехвърлиш на друг клон. Това ли иска? Имам и такава информация, предположи лидерът на "Атака". Според него за политическите планове на Валери Симеонов са показателни и изявленията му, че не е ясно дали "патриотите" ще се явят заедно на вота за Европарламент.

Сидеров заяви, че твърденията на вицепремиера и лидер на НФСБ, че ГЕРБ и "Атака" координирано защитават бизнеса на братя Домусчиеви, не отговаря на истината. "Законът за приватизацията внася регулация. Той е необходим закон. Няма нищо лобистко в него", категоричен бе Сидеров. По думите му от известно време Валери Симеонов напада единствено и само депутати от патриотичната коалиция. "Законът за гората бил лобистки, Емил Димитров беше очернен като лобист, сега депутатът от "Атака" Николай Александров беше посочен", изреди Сидеров и добави, че обявява награда от 5000 лева, ако някой намери нещо лобистко в предложението на Александров.

Симеонов води някаква война. Като нападаш "Атака", нападаш самия фундамент на патриотичната коалиция, отбеляза той и припомни, че това е единствената партия в "Обединени патриоти", която самостоятелно е влизала в Народното събрание. На кого е изгодно това? На ДПС на първо място, които непрекъснато повтарят, че националисти във властта е лошо. На БСП, които искат да заемат тази ниша, защото повтарят мои тези, плагиатстват и т.н., коментира Волен Сидеров.

По-късно той потвърди тезата си пред журналисти в парламента и добави, че Валери Симеонов като вицепремиер има толкова власт, каквато той като председател на парламентарна група няма.

"Отговаря за концесиите, за икономика, образование, здравеопазване, демография, туризъм. Има хора във всички агенции, има в КЕВР двама души, с които повишава цената на тока, водата, аз не мога да направя ей толкова", коментира Сидеров. "Да използваш възможностите си на вицепремиер да хулиш собствената си парламентарна група, която те е излъчила, като лоша, лобистка, ти режеш клона на който седиш. И понеже не приемам, че Симеонов е самоубиец, значи тогава вероятно търси друг клон, на който да се пренесе. Като патил човек само казвам - да не се окаже гнил този клон", каза още Сидеров.