Лидерът на "Атака" и бивш депутат Волен Сидеров коментира предстоящия вот на недоверие с думите, че БСП не предлага ясна алтернатива на управлението. В предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" Сидеров коментира, че резултатът от гласуването е предизвестен и правителството няма да падне.

"БСП искат вот, за който не са подготвени всъщност. Той не е първият, той е четвъртият вот, доколкото си спомням, за това правителство. Имаше за корупция, имаше за здравеопазване, за сигурност, сега е за водата", каза Сидеров. По думите му ГЕРБ са си "подготвили нещата". "Няма да паднат с или без нашите гласове", категоричен бе той.

Според него, ако БСП е на власт, няма да се промени генерално политиката на България, така че "страната ни да излезе от своя колониален статус". "ГЕРБ и БСП прилагат една и съща политика", допълни Волен Сидеров.

По отношение на водната криза в Перник лидерът на "Атака" коментира, че за цялостна подмяна на водопреносната мрежа в България са необходими около 12 млрд. лева, които могат да се набавят, ако американците си платят за базите, които ползват у нас, и си върнем част от печелившите сектори в наши ръце.