Бяхме единствените, които настойчиво твърдяхме, че през 2011 година президентските избори бяха направени с огромна измама. Някои партии бяха ощетени, сред тях и ние, може би най-много, каза Сидеров.

Предлагаме президентът в момента, въпреки че беше избран с измама, тази вечер да свика извънреден съвет. На него да участват главният прокурор, който да докладва ситуацията и установените досега факти; какво се върши до момента, какви разпити текат. Тук има огромен обществен интерес, каза Сидеров.

Да присъства председателят на ЦИК; служебният премиер, защото е пряко отговорен за поръчката за отпечатване на бюлетините. Какво значи информацията на Министерски съвет, в която се казва, че взаимоотношенията им са приключили на 8 май? Това е не само бягане от отговорност, а престъпно отношение към въпроса. Поръчителят на печата на бюлетините е задължен да осъществи контрол върху формите, с които се печатат бюлетините. Те трябва да бъдат унищожени след отпечатването, каза Сидеров. Марин Райков трябва да бъде разпитан и евентуално подведен под отговорност - за неизпълнение на служебно задължение, или злоупотреба, каза Волен Сидеров.

На заседанието трябва да бъдат председателите на парламентарно представените партии като засегната страна, каза Сидеров.

Председателят на ДАНС трябва да присъства на този съвет, както и служебният министър на вътрешните работи. Всички те имат какво да докладват, каза Сидеров.

Не съм чул президентът да е взел отношение по случая. До час може да се свика извънреден съвет, всички сме на линия. Необходими са институционални действия, каза Сидеров.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че са открити 350 000 нелегални бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд. Печатницата е на общински съветник от ГЕРБ, който обаче отрича и твърди, че бюлетините са технологичен брак.