Около 20.15 часа, Сидеров и Чукалов заедно с още десетина души изблъскали портиера и се качили на втория етаж на НАТФИЗ, където се провеждали учебни занятия, предаде БГНЕС.

Представителите на "Атака" твърдели, че търсят студенти, които били "нападнали" Сидеров.

Волен Сидеров и хората му заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ“, разказа ректорът на Театралната академия професор Любомир Халачев.

Лидерът на "Атака" е влязъл в пререкания и с преподаватели. Една от студентките е извадила телефон, за да заснеме случващото се, но е била блъсната, заплашена и е силно афектирана. Не се знае дали има кадри от станалото, но пък има много очевидци, предаде Дарик радио.

На място е пристигнала полиция, като междувременно Сидеров вече бил напуснал сградата на академията, уточниха от МВР.

Студентите пишат показания по случая.

Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава“, каза още проф. Халачев.

На място е пристигнал председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и други хора от гилдията, за да подкрепят колегите си, съобщи БНТ.

НАТФИЗ не е бил последната спирка от "обиколката" на Волен Сидеров в столицата. Групата му се отправила към известна дискотека в района на университета в центъра, където по информация на Дарик е имало проблем с охранителите на заведението.

Това е поредната акция на лидера на "Атака" и депутата Чуколов.

В сряда двамата и няколко техни сподвижници наобиколиха същото магазинче за цигари на столичната ул. "Раковски", пред което в началото на месеца се стигна до сблъсък с полицаи.

Този път проверката не беше с обявения първия път мотив - че там се продават контрабандни цигари и наркотици (каквито не бяха открити от МВР - б.р.), а дали собствениците спазват работното си време и дали са обявили цените на всички стоки. От партията твърдят, че магазинчето няма разрешение да работи денонощно. Проверката беше обяснена с това, че от "Атака" са подали сигнал до икономическа полиция и са отишли с тях да съблюдават изпълнението й. 

След първия инцидент пред магазинчето, който стана на 10 октомври, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов, след като прокуратурата установи, че са извършили грубо хулиганство и са нанесли леки телесни повреди на двама полицаи. Парламентът ще реши дали да свали защитата на двамата след изборите.