ВМРО се регистрира за участие в президентския вот. От партията издигат доц. Милен Михов и Мария Цветкова в битката за "Дондуков" 2.

"Това са две кандидатури, които не се крият зад Инициативни комитети, за да обслужват партийни интереси, а са ясна кандидатура с ясен профил на ВМРО, хора патриоти с достойна биография и ще отстояват политиките на ВМРО, които сме отстоявали толкова година. А именно, че президенската институция трябва да обединява, а не да разединява", каза лидерът на партия Красимир Каракачанов.

По думите му, че чрез тази кампания от партията ще опитат да наложим още една теза - промяна на Конституцията и промяна на президентските правомощия.

"Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е ситуацията в България - разделено общество, мразещи се политици. В такава ситуацията президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и народа, и да носи отговорност", заяви още лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Според Каракачанов изборите са показали кои са патриотичните формации.

"Мисля, че изборите показаха кои са патриотичните организации. Многократно сме изразявали желание за търсене на обща формула. Бяхме я постигнали преди време, но явно личните амбиции на някои в това пространство взимат връх", добави той.

"Това, което беше разпространено вчера (бел. ред. - за това че доц. Милен Михов е дисциплинарно уволнен от Великотърновския универитет) беше анонимен донос, тъй като няма подпис", отговори Каракачанов.

Доц. Милен Михов разкри и повече подробности за казуса: "Бях дисциплинарно уволнен в първия работен ден на тази учебна година с аргумент за уронване на престижа на учебната заведения. Един от мотивите е, че като народен представител съм дал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италиански студенти в нашия университет (бел. Ред. - ВТУ). Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам е излязла със заключение, че моят сигнал е верен и ще бъде разгледано от българския съд".

Той разкри, че това е второто му уволнение. Преди няколко години спечелих дело, в което се борех да ми се възстановяват моите права като заместник-ректор, посочи той.