ВМРО излъчи чисто партийна кандидатпрезидентска двойка. Историк от академичната общност и журналистка са кандидатите на войводите за президентския вот. Това са доц. Милен Михов, бивш депутат и преподавател от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и Мария Цветкова, народен представител в 44-ия парламент.

Доц. Милен Михов е номинация за кандидат-президент на Националния младежки комитет на ВМРО и българи от Македония и тя е била приета единодушно на днешното заседание на Националното ръководство на партията. Решението е било взето след обсъждане на още пет кандидатури.

Двойката Михов-Цветкова подчертават, че ще работят за гарантиране на националния суверенитет, за силна армия и отбрана, нова Конституция и разширяване на президентските правомощия.

"Народът иска промяна, а получи подмяна! Нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света", заявяват още двамата номинирани.

Сред останалите приоритети на кандидатпрездинетската двойка на ВМРО са защита на традиционното семейство и на националните и християнски ценности, стратегия за преодоляване на демографската катастрофа, както и енергийна сигурност. "Трябва спешно преразглеждане на "Зелената сделка", изграждане на АЕЦ "Белене" и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България", се посочва още в официалното съобщение на партията.

"Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са единствената кандидатпрезидентска двойка, зад която не стоят чужди интереси и сили. Те са единствените, зад които стоят само и единствено интересите на България", посочват от ВМРО.

Доцент д-р Милен Михов - семеен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във ВТУ, със специализация по темата "Македонски въпрос". Депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра "Нова и най-нова история на България" (2011-2014). Заместник-председател на ВМРО. Председател е на ретро клуб "Трабант" - Велико Търново. Член на регионален клуб "Традиция" - Велико Търново и клуб "Братя по оръжие". Българската армия и българщината са в основата на неговия живот, наследени от баща му, който е бил офицер в БНА.

Мария Цветкова

Семейна с едно дете. Завършила СУ "Св. Климент Охридски" със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Режисьор и сценарист на документалната поредица "Помни войната 1915-1918", посветена на героизма на българския воин по време на Първата световна война. Народен представител в 44-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по културата и медиите, един от най-дейните депутати в сферата на културата. Отстоява съхраняването на семейните християнски ценности, българската култура, традиции и история, образованата раждаемост и отговорното родителство, българската кауза в Македония.