Моделът на управление е сбъркан, а публичните средства не се изразходват правилно. Това посочи в предаването "Лице в лице" по bTV социологът Кънчо Стойчев.

"Все по-често чуваме разговори на висок тон, бяха прекрачени някои червени линии в морала и политическото поведение. Има грешка в модела на управление - през последните няколко дни, бавно и полека, ние бяхме убедени, че политиката се свежда до това едни хора да викат, а други да ги заливат с пари отгоре. Същността на политиката е решаване на проблемите. Ние какво виждаме, почти във всяка сфера т.н. "каца без дъно", коментира Стойчев.

По думите му законите у нас стават все по-объркващи, а бизнес средата се влошава.

"Понеже щяло да има избори, цяла София е разкопана на веднъж, защо това не се направи за четири години. Стигаме до същата ситуация, при която имаше Партиен конгрес и пускаха банани по магазините. Това е обидно", посочи социологът.

Стойчев заяви, че в Национален съвет за тристранно сътрудничество се работи конструктивно с вицепремиера Валери Симеонов, но това не означава, че одобрява коментарът му спрямо майките на деца с увреждания.

"Трябва да се прояви политическа воля, че така не може повече да се продължава, да се извършат промените в коалицията, ако се разпадне коалицията - на ход е парламентът, напълно възможно е да бъде съставено ново правителство и то да бъде оглавявано отново от Борисов. Когато сме в задънена улица, най-тъпото е да се упорства, защото така ще се трупа все по-голямо обществено недоволство", каза още Стойчев.