И за да приключат всякакви съмнения за причините за конфликти, редно е БАБХ да вземе и от тримата баш-патриоти проби за бяс, пък докато излязат резултатите, да ги постави под карантина, иронично коментира във Фейсбук страницата си евродепутатът Кристиан Вигенин скандалите при "Обединени патриоти".

Макар и да се помириха след поредния скандал неотдавна, социалистът не им е спестил иронията. Мине, не мине, лидерът на "Атака" Волен Сидеров се "хваща за гушата" с вицепремиера Валери Симеонов, като в последно време например за шума по курортите, а след това последва и огромният скандал за поправките в Закона за приватизация.

Олелиите в парламента не са само в малката коалиция. Остър сблъсък има в последните дни и между вицепремиера Красимир Каракачанов и лидера на "Воля" Веселин Марешки. Вигенин коментира вчерашното изявление на военния министър Красимир Каракачанов, който обяви, че ще съди лидера на партия "Воля" Веселин Марешки за клеветата, че вероятно е наркоман. За целта той си е направил тест за наркотици във Военна болница. Решението обаче вече предизвика недоумение, защото ВМА е подчинена на самия министър, и съответно не е ясно може ли да е обективна. Ето какво написа във Фейсбук Вигенин по този повод:

"Военният министър се изследвал за наркотици във Военномедицинска академия - конфликт на интереси има тук, добре е още една независима лаборатория да се произнесе."

Припомняме, че и Марешки вчера отвърна, като заяви: "Аз съм изобличавал много по-изтънчени политически измамници от Каракачанов, които като са се почувствали властимащи, са подавали жалби срещу мен в съда, които обаче никога не са издържали".