Привилегиите за ромите, които предлагат от ВМРО, са с предизборна цел,  коментира лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки в студиото на "Тази сутрин".

Според него има много голяма доза цинизъм в това, което казват патриотите:

"Каракачанов ни "набутва" нова стратегия за привилегии на ромите. Това е големият цинизъм, уж са срещу джендър идеологията, но Джамбазки е гласувал за тази идеология в Европарламента. Уж са срещу ромите, а казват, че ние българите, трябва да събираме пари да им плащаме абортите и да им даваме терени за жилища", заяви Марешки по повод информациите, че община Пловдив се готви да опрости 1,6 млн. лева на ползвателите на общински жилища в ромския квартал "Столипиново".

А изборните правила и смяната на ЦИК два месеца преди изборите той определи като безсмислени:

"Смяната трябваше да е направена в срок и да влязат веднага след евроизборите с летящ старт, да се знае кои са, да се следят и да се подготвят. На практика няма промени, които да подобрят правилата. Когато листата е подредена от партийния вожд, преференцията няма голямо значение, защото той може да си сложи хора, които няма никакво значение дали са на първо и второ място. Пречи, може би, на вътрешнопартийно спокойствие при големите", коментира още той.